Nieuwsbrief

Laat je e-mailadres achter voor de nieuwsbrief.

2017

Het plukseizoen 2017 gaat sluiten! U bent op vrijdag 22 en zaterdag 23 september weer welkom in onze pluktuin voor de laatste keer dit jaar.

Fruit te plukken: Alleen frambozen. Daarnaast tomaten en dit jaar ook komkommer en kruiden. Al het fruit en groente is onbespoten

Bloemen te plukken: zonnebloem, cosmea, duizendblad, verbena, dille, veel verschillende soorten dahlias, rode peen, gaura, eenjarige rudbeckia, zinnia, goudsbloem en salvia

1 oktober 2016 feestelijke laatste plukdag bij Plukhetzelf te Sibbe

pizza-oven-phz-copy

Het is weer zover. Het laatste openingsweekend van de pluktuin in 2016. Als goed gebruik sluiten we feestelijk af en doen we iets extra’s voor onze klanten. Ook dit jaar kunnen we weer de houtgestookte pizzaoven gebruiken en worden bezoekers uitgenodigd, zo lang de voorraad strekt, om zelf pizza’s te maken en te bakken.

We gebruiken voor de saus van de pizza’s natuurlijk onze laatste eigen tomaten, basilicum, tijm en paprika’s. En zelfgemaakt zijn de pizza’s altijd het lekkerst.

Naast de pizza’s zijn er natuurlijk nog volop bloemen te plukken, o.a. dankzij het goede weer van de afgelopen weken. En met een beetje geluk zien we ook nog wat zon.

Bezoekers zijn dus van harte welkom; graag tot zaterdag!!!!

Jill en Andre

LAATSTE WEEKEND 2015; extra activiteit

20150923_122505~2_resized

Dit weekend is het laatste weekend (vrijdag en zaterdag) dat onze tuin open is dit jaar. En zoals jullie van ons gewend zijn, proberen we daar altijd een klein feestje van te maken samen met onze bezoekers. Dit jaar geen knutselactiviteit, maar op zaterdagmiddag staat vanaf 14.oouur een mobiele pizzaoven ter beschikking. Wij zorgen voor deeg en ingrediënten en je mag zelf een pizza komen maken en bakken. Om een idee te hebben hoeveel pizzabakkers we kunnen verwachten graag even aanmelden via onze email info@plukhetzelf.nl

Mocht zaterdagmiddag niet lukken ben je natuurlijk van harte welkom op een ander moment van aankomende vrijdag of zaterdag bloemen of fruit te komen plukken. Tot ziens!

pizzaoven

Even kennismaken: Claudette Otten tijdens de Kunstroute bij Plukhetzelf

Tijdens de kunstroute plateau Margraten van 29 en 30 augustus, 11:00 – 17:00, zal ook bij Plukhetzelf kunst worden tentoongesteld.

Dan zal kunstenares Claudette Otten haar werken in de setting van de pluktuin installeren. Claudette is een beeldhouwer die uit ruwe steen natuurgericht werk maakt. Zij maakt gebruik van de interne kwaliteit van de steen en kiest een passende krachtige uitdrukking.

Bijgevoegd een aantal foto’s van haar werk.

claudette 3 claudette 1 claudette 2

Komt dat zien!!

Helpende vleugels én Honing

In mijn vriendenkring zijn een aantal enthousiast aan het imkeren. Het duurde maar even voordat het voorstel kwam ook een bijenkast in de pluktuin te plaatsen. We kunnen natuurlijk alle hulp gebruiken!

image

De voorjaars en zomerlucht is vol leven en de plukbloemen en vruchten profiteren daarvan. En wij ook! Want er is ook honing. Eigen honing van de pluktuin,  te koop in grote potten voor € 4, 50.

image

Nieuwe smaak Jam

We hebben al een aantal jaren een kleine perenboom staan in de pluktuin. Dit jaar zijn we wat gaan experimenteren met peren. Dit heeft onder andere een lekkere perenvlaai opgeleverd. Deze is in het seizoen in de pluktuin te genieten.

image

Maar.. ook is er een geslaagde combinatie van peer, braam en zwarte bes als Jam/compote gemaakt!
Wij zijn zelf erg enthousiast over de perenboom en de smaak en hopen dat bezoekers dat ook zijn..

Kunstroute 2015 met Pluk het Zelf

2015 is een 10 jarig jubileumjaar voor de kunstroute. Ook dit jaar zijn wij weer een stoppunt en de restauratie in de Kunstroute 2015 van Wanda Reiff. Tijdens de kunstroute komt Claudette Otten met beelden bij ons in de pluktuin exposeren; op de flyer ziet u de overige 9 tuinen met kunst. Op 29 en 30 augustus is de pluktuin open en kunt u ook op zondag een minitea reserveren en een bosje bloemen of bessen komen plukken (zolang voorradig).

Met een korte wandeling door het veld kom je ook bij het Sibberhuuske, een bijzondere locatie voor een aantal kunstenaars in de Kunstroute.  Ook rijdt er een busje rond waarmee bezoekers gratis langs de verschillende locaties worden gebracht.

Elk jaar is dit weer een leuk en ander evenement in de pluktuin en we wensen alle bezoekers alvast veel plezier!!

legenda kunstroute kaart kunstroute

'monsterlijk' geslaagd sluitingsweekend

Het weekend van 26 en 27 september 2014, onder een mooie nazomerzon en met veel bekenden en vrienden hebben we het seizoen van de pluktuin beëindigd .

monsters monsters3 monsters2

Die middag hadden we bezoek van Larry, een leuke blauwharige en muzikale rakker die op zoek was naar neefjes en nichtjes. De eigenaar van Larry, Lisette Wansink, stond de creatievelingen met raad en daad terzijde. Het levert natuurlijk mooie foto’s op.

Verder hebben we veel klanten en bekenden nog even kunnen bedanken voor hun komst en betrokkenheid bij de tuin en hopen met hen op een mooi en bloem- en besrijk 2015!!

GRAAG TOT DAN

En wij kunnen nu beginnen met het winterklaar maken en uitbreiden van de tuin..

Een nieuw jaar, vroege start

Vroeg was het, vroeg.. Het gras bleef groen, de echte kou bleef uit en opeens zoemde en floot het. Natuur komt weer tot leven en dan al in februari.

Dat betekent ook vroeg starten met de voorbereidingen voor een nieuw jaar. Eerst het grondstoffelijke werk; schoonmaken, mest en compost toevoegen, dood hout verwijderen en nu al de eerste zaadjes in de grond.

We hebben er zin in en wachten in spanning af wat er nog komen gaat.

Feestelijk laatste openingsweekend

Het weekend van 27 september en 28 september is het laatste openingsweekend van Pluk het zelf in 2013. Wij willen dan feestelijk afsluiten samen met alle tuinliefhebbers.

IMG_4625 klein

Op zaterdagmiddag is er een inloopworkshop van 14.00-17.00 onder leiding van viltkunstenares Hilde Hendriks in de plukschuur. Hilde zorgt voor de materialen en enkele voorbeelden. De inloopworkshop is geschikt voor volwassenen en kinderen, u kunt in een half uurtje al een klein viltwerkstuk maken. Een kleine bijdrage is vrijwillig, maar welkom.

Ook zijn er natuurlijk bloemen te plukken, appels te verzamelen, kan jam en appelsap gekocht worden en kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, thee met of zonder gebak.

We hopen jullie die middag te begroeten!!

Kunst en tuin; een mooi weekend bij Pluk het zelf

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2013 vond de Kunstroute van Margraten plaats; o.a. bij Pluk het zelf. Hieronder een paar foto’s van de happening. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

 

P1020846 klein P1020847 klein P1020827 klein P1080105 klein P1080117 klein P1080067 klein P1080086 klein